Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
Γεννητούρια...
Είναι γεγονός.
Σήμερα 11-9-2014 και ώρα 10.15.
Σήμερα 11-9-2014 και ώρα 10.15.
Του Αχιλλέα και της Μάρβας ο γιος.
Ετσι μάθαμε ότι η Μάρω κι ο Βασίλης απέκτησαν εγγονό.
Ευχόμαστε στους ευτυχείς γονείς και στους ευτυχέστερους γονείς του Αχιλλέα και της Μάρβας, (δεν μας πάει ακόμα να σας πούμε γιαγιά και παππού), να είναι υγιείς χαρούμενοι και για το νεώτερο Δημητρόπουλο να είναι υγιής και χαρούμενος και όταν μεγαλώσει να γίνει ότι επιθυμεί ο ίδιος.
Και στα επόμενα!!!
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014
ΖΉΤΩ ΤΟ ΕΚΤΟ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ
Εκείνο που θυμάμαι βλέποντας αυτή τη φωτογραφία είναι ότι 100 μέτρα παρακάτω,μπαίνοντας στη Πανεπιστημίου ξεχάστηκα η κουράστηκα με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η γωνία μεταξύ σώματος και κονταριού.
Τότε άκουσα μια φωνή από το πεζοδρόμιο που με έκανε ράκος: "Σημαιοφόρε σου έπεσε !
Παρ'ολα αυτά :ΖΉΤΩ ΤΟ ΕΚΤΟ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ !
Λευτέρης.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2014
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Γιάννης Μούτσιος..
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Γιάννη Μούτσιου, πατέρα του συμμαθητή μας Κώστα. Θερμά συλλυπητήρια στο αγαπημένο συμμαθητή μας και τους οικείους του για την οδυνηρή απώλεια και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον αγαπημένο του πατέρα.
Τρίτη 29 Απριλίου 2014
Παύλος Μώτος
"Η Αθήνα σιγά σιγά ξεμάκρυνε. Ρούφηξα όσο περισσότερες από τις εικόνες της μπορούσα ώσπου οι Γερμανοί έκλεισαν τις πόρτες. Το βαγόνι σκοτείνιασε μεμιάς, ο αέρας λιγόστεψε και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Μη έχοντας τι να κάνω, έπεσα για ύπνο. Χάθηκα σ' ένα θλιμμένο όνειρο. Παρακολουθούσα αιωρούμενος στο ταβάνι τη στιγμή που η είδηση της αναχώρησής μου για τα τάγματα εργασίας της Γερμανίας έφτανε στο σπίτι μου....".
Είναι Αύγουστος 1944. Ο Παύλος Μώτος, που έχει συλληφθεί στις 9 Αυγούστου στο μπλόκο στο Δουργούτι μαζί με εκατοντάδες άντρες της γειτονιάς του, και έχοντας περάσει από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου όπου κρίθηκε ιατρικώς ικανός, οδεύει προς το Κάισλινγκεν της Βαδης - Βυρτεμβέργης, ένα από τα πλέον σκληρά στρατόπεδα εργασίας των ναζί. Η μαρτυρία του, ντοκουμέντο εξαιρετικής σημασίας, καθώς φαίνεται να είναι η μοναδική, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, αφήγηση έγκλειστου σε ναζιστικό στρατόπεδο εργασίας, όπως μας επιβεβαιώνει και ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, και γραμμένη "εν θερμώ" από την απελευθέρωση μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα, αποτυπώνεται στο βιβλίο Ο Τελευταίος του Κάισλινγκεν (εκδ. Τόπος).
Η ημερολογιακή αποτύπωση του εγκλεισμού και των δεινών που υπέστη ο Παύλος Μώτος, επεξεργασμένη αφηγηματικά, από την ιστορική ερευνήτρια Μαρία Σαμπατακάκη που πραγματοποίησε την ιστορική έρευνα, την επιμέλεια και υπογράφει το επίμετρο του βιβλίου, επαναφέρει στο προσκήνιο τα εν πολλοίς αποσιωπημένα, στρατόπεδα εργασίας αναδεικνύοντας τις μεθόδους και τη διεστραμμένη επινοητικότητα του χιτλερικού καθεστώτος. Βέβαια η ιστορία των πολέμων έχει να αφηγηθεί αμέτρητες ιστορίες καταναγκαστικής εργασίας των υποτελών, ωστόσο στο κομμάτι της εξόντωσης των υποταγμένων μέσω στρατοπέδων εργασίας μάλλον αποτελεί εφεύρεση των ναζί.
"Δεν ήταν στρατόπεδα εξόντωσης", διευκρινίζει ο Χάγκεν Φλάισερ, "όμως οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων ήταν τέτοιες που πολύ συχνά οδηγούσαν στην εξόντωσή τους. Τα στρατόπεδα εργασίας τα εφήυραν, προκειμένου να εξασφαλίζουν με μια σταθερή ροή τα απαιτούμενα αντρικά εργατικά χέρια στη βιομηχανία και τα δημόσια έργα της χώρας που είχαν αφαιμάξει τα πολεμικά μέτωπα", εξηγεί ο γνωστός ιστορικός δίνοντας το γενικό περίγραμμα των στρατοπέδων εργασίας. Προσθέτει μάλιστα ότι "οι υπεύθυνοι αυτών των στρατοπέδων ήξεραν γι' αυτή τη μεγάλη πιθανότητα θανάτου των κρατουμένων αλλά δεν τους ενοχλούσε γιατί ανά πάσα στιγμή είχαν τη δυνατότητα να τα τροφοδοτούν με ανθρώπινο δυναμικό από τις χώρες που είχαν καταλάβει. Μετά το '43, όμως, όταν πια και οι ναζί είχαν διαπιστώσει ότι οι ανθρώπινες εφεδρείες δεν ήταν ανεξάντλητες, αναθεωρούσαν την αρχική στάση τους και κατέφευγαν στα γνωστά μπλόκα, προκειμένου πια να εξασφαλίσουν εργατικό δυναμικό".
Ωστόσο η Μαρία Σαμπατακάκη, στο επίμετρό της αναδεικνύει μία ακόμα πτυχή, ενδιαφέρουσα και σημαντική ιδιαιτέρως στις μέρες μας, για τον ρόλο των στρατοπέδων εργασίας, συνδέοντάς τα με τους "γκαστερμπάιτερ" της δεκαετίας του '50. "Η μαρτυρία του Παύλου έρχεται επίκαιρα να υπενθυμίσει μια πλευρά του εθνικοσοσιαλισμού που περνά απαρατήρητη σχεδόν, επισκιάζεται από τις πράξεις βίας και τις φρικαλεότητές του" γράφει. Ουσιαστικά μας δίνει την "αρχαϊκή εικόνα του εκφασισμού της εργασίας", ένα ζήτημα που "βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με μια διαδικασία συγκέντρωσης της οικονομίας του πλούτου, εις χείρας ενός διευθυντηρίου πατρικίων, που για να κάνει ευκολότερα τη δουλειά του, φρόντιζε να χωρίσει τους ανθρώπους σε πρώτης και δεύτερης διαλογής".
Ταυτόχρονα, όμως, αφορά κι εμάς σήμερα, καθώς μέσα απ' αυτά τα στρατόπεδα εργασίας και "η αποφυγή ή η αποτυχία ξεκάθαρης καταδίκης εκείνου του οικονομικού παρασκηνίου από τη διεθνή κοινότητα έδωσε την ευκαιρία επιβίωσης και αναβίωσης στοιχείων του και μετά τον τερματισμό του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Κραυγαλέες συγγένειες εμφανίζει το λεγόμενο "γερμανικό οικονομικό θαύμα", το μοντέλο ανασυγκρότησης της Δυτικής Γερμανίας, που ακολούθησε τη δεκαετία του '50. Εμπνευστής και εκτελεστής του ο Λούντβιχ Έρχαρντ. Οι "γκαστερμπάιτερ", αλλοδαποί φιλοξενούμενοι εργάτες της ίδιας εποχής, αποτελούν επίσης ευθεία συνέχεια της εθνικοσοσιαλιστικής αντίληψης περί εργασίας".
Ο Παύλος Μώτος ήταν 23 χρόνων όταν συνελήφθη στις 9 Αυγούστου του '44. "Είχε παντρευτεί πριν από ένα χρόνο τη μητέρα μου. Το γαμήλιο δώρο τους ήταν μια φραντζόλα ψωμί!" μας λέει ο γιος του Λευτέρης (ΣΤ' Γυμνάσιο 1970), στα χέρια του οποίου βρίσκεται το πρωτότυπο του ημερολογίου του πατέρα του, το οποίο παρέμεινε ανέκδοτο για σχεδόν επτά δεκαετίες έως ότου παραδόθηκε στη Μαρία Σαμπατακάκη. Προορίζεται, πλέον να κατατεθεί σε κάποιο αρχείο, προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση η ιστορική κοινότητα. Γραμμένο "από τον Απρίλιο του '45 που απελευθερώθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ο πατέρας μου γύρισε στην Ελλάδα 1 Σεπτεμβρίου του 1945. Στην Ντακότα της επιστροφής, κατέγραψε και τα 44 ονόματα των συγκρατουμένων του που μπήκαν στο αεροπλάνο".
Από την αφήγηση του Παύλου Μώτου, εμποροϋπαλλήλου στο κατάστημα υφασμάτων του και συγγραφέα, λάτρη της τέχνης, Σπύρου Παναγιωτόπουλου, και στη συνέχεια στο "Λυών" και τον Ιωσηφίδη του Πειραιά, αποτυπώνεται ανάγλυφα το κλίμα και οι απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού των κρατουμένων. "Μας αποβίβασαν στο Κάισλιγνγκεν, όπου μας παρέλαβαν αξιωματικοί της Τοτ" διαβάζουμε από την ημερολογιακή καταγραφή με ημερομηνία 28 Αυγούστου 1944. "Οργανωμένο στρατόπεδο δεν υπήρχε. Δυο παράγκες ξύλινες όλες κι όλες. Μας υπέδειξαν τη μία. Ήταν μισό μέτρο κάτω απ' το χώμα, δίχως παράθυρα, είχε μόνον μερικούς φεγγίτες. Μπήκαμε μέσα και φτιάξαμε προχείρως κάποια κρεβάτια. Για σαράντα οκτώ ώρες μας άφησαν νηστικούς και με τη δικαιολογία ότι είχαμε πάρει φαγητό στο τρένο και είχαμε αποθέματα. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διαδρομή τρώγαμε από το δέμα του Ερυθρού Σταυρού. Οι Γερμανοί το μόνο που μας έδιναν ήταν μια κουραμάνα στα έξι και μια κονσέρβα στα οκτώ κάθε δύο μήνες".
Ο πατέρας μου, μας λέει ο Λευτέρης Μώτος, "αισθάνθηκε την ανάγκη να καταγράψει αυτά που έζησε. Μας αφηγούνταν μάλιστα διάφορα περιστατικά από εκείνη την περίοδο. Μας έλεγε για τη δουλειά, δούλευαν σε τούνελ, για τον βομβαρδισμό του Ουλμ, μιλούσε ιδιαίτερα για τα σκασιαρχεία του από το στρατόπεδο όπου πήγαινε στα διπλανά χωριά για να εξασφαλίσει λίγο φαΐ δουλεύοντας στα χωράφια, είχε τις καλύτερες εντυπώσεις από τις Γερμανίδες γυναίκες στα χωριά που έδιναν δουλειά στον ίδιο και τους υπόλοιπους που το έσκαγαν μαζί και τους τάιζαν και τους φρόντιζαν. Μας έλεγε πως συχνά αντάλλασσε τη φέτα το ψωμί που τους έδιναν στο στρατόπεδο για ένα ή μερικά τσιγάρα, για τις κακουχίες, τα κρυοπαγήματα, αλλά και για τα χαρτόνια που βάζανε κάτω από τα πουκάμισα, αφού ήταν καλοκαίρι όταν τον έπιασαν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φοβερό γερμανικό κρύο".
Ιδιαίτερα η αφήγηση, όπως φαίνεται από τα μέρη της που δημοσιεύουμε. Ιδιαίτερα της πρώτης του απόδρασης από το στρατόπεδο, του σκασιαρχείου που ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου 1944 και επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέχρι την απελευθέρωση.
"8 Νοεμβρίου 1944
Την πρώτη μου απόδραση την έκανα στις 8 Νοεμβρίου, των Ταξιαρχών. Ξεφόρτωνα χαλίκι από 'να βαγόνι στην 'κοιλάδα του θανάτου'. Οι χιονονιφάδες έπεφταν πυκνές και χοντρές πάνω στην κουβέρτα που φορούσα για κάπα. Η υγρασία τους την είχε ποτίσει για τα καλά. Έσταζε και βάρυνε. Ξενηστικωμένος όπως ήμουν, την ένιωθα ασήκωτη, σαν να 'χα πενήντα οκάδες βάρος στην πλάτη. Το μεσημέρι κάναμε διάλειμμα. Η σούπα που μας έφεραν είχε τη γεύση μπουγαδόνερου. Την έχυσα, πλησίασα τον φίλο μου Στέφανο Κορολόγο και του ψιθύρισα: 'Εγώ δεν βαστώ άλλο, θέλω να φάω, τι λες, φεύγουμε;'. Μου έγνεψε 'ναι'. (...) Φτάσαμε στην κορυφή με κόπο, έπειτα μας πήρε η κατηφόρα. Το γειτονικό χωριό απείχε μόλις τρία χιλιόμετρα. Βρήκαμε μια κοπελίτσα να σκάβει το περιβόλι της και της γυρέψαμε δουλειά. Μας δέχτηκε δίχως επιφύλαξη. Όταν τελειώσαμε, ήρθε η μάνα της και μας οδήγησε στο σπίτι τους. Μπήκαμε μέσα με κάποια συστολή. Μας έδωσε νερό και σαπούνι. Είχα μήνες να πλυθώ. Καθάρισα χέρια και μούτρα κι ένιωσα μεγάλη ευχαρίστηση. Μας ετοίμασε όλου του κόσμου τα καλά: μακαρόνια, κρέας, πατάτες, ψωμί μπόλικο, μαρμελάδα κι από ένα πακέτο τσιγάρα. Φάγαμε όσο μπορούσαμε, χαιρετήσαμε και πήραμε τον δρόμο του γυρισμού. Με μεγάλη προφύλαξη επιστρέψαμε το βράδυ στην παράγκα".
Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
Βιβλίο του καθηγητή μας κ.Λίνου Μπενάκη στα επτακόσια του 20ου αιώνα που ξεχώρισαν.
Στον τόμο «Τα 700 Ελληνικά Βιβλία του 20ού Αιώνα που ξεχώρισαν» των Κ.Στάικου - Κ.Παπαγεωργίου (εκδ. ΑΤΩΝ), συμπεριλαμβάνεται και το έργο του αγαπημένου μας καθηγητή Δρος Λίνου Μπενάκη, «Βυζαντινή Φιλοσοφία, Κείμενα και Μελέτες». Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, ο τόμος εκδόθηκε με σκοπό να ιχνογραφήσει την έκφραση σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος και του κόσμου των καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα βιβλία τους. Τα βιβλία που επιλέχτηκαν απευθύνονται, κυρίως, στο ευρύτερο καλλιεργημένο κοινό και όχι στην καθαρά επιστημονική κοινότητα. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν βιβλία Αρχαιολογίας και Αρχιτεκτονικής, εργαλεία Γλωσσολογίας, βιβλία που μαρτυρούν τον χαρακτήρα της εκδοτικής δραστηριότητας κατά τον 20ό αιώνα, βιβλία που σκιαγραφούν, μελετούν και ρίχνουν φως σε επιμέρους πτυχές της Ιστορίας μας, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, βιβλία σχετικά με τη λαϊκή μας παράδοση και την τέχνη, και βιβλία ιστορημένα κατά τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους. Δύο κεφάλαια, εξάλλου, αφιερώνονται σε βιβλία φιλοσοφικού και φιλολογικού περιεχομένου, ενδεικτικά του υψηλού βαθμού καλλιέργειας της Φιλοσοφίας και της Φιλολογίας κατά τον 20ό αιώνα.
Συγγραφέας: Κ. Σπ. Στάικος – Κ. Γ. Παπαγεωργίου
ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 cm. – 608 ΣΕΛΙΔΕΣ
ISBN: 978-618-80522-1-5
Στο συγγραφικό του έργο ο Κύριος Μπενάκης ασχολείται με θέματα της Αρχαίας Ελληνικής, της μετακλασικής και κυρίως της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλοσοφίας. Υπενθυμίζουμε παρακάτω όσα βιβλία του αγαπημένου μας καθηγητή έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε σε βιβλιοθήκες και κεντρικά βιβλιοπωλεία, καθώς και στα γνωστά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία του διαδικτύου. Τα στοιχεία τους είναι:
- «Μεταβυζαντινή φιλοσοφία 17ος – 19ος αιώνας. Έρευνα στις πηγές». Παρουσία, Αθήνα 2001, 255 σελ. ISBN 960-7956-68-0
- «Βυζαντινή Φιλοσοφία. Κείμενα και Μελέτες», Παρουσία. Αθήνα 2002, 717 σελ. ISBN 960-7956-83-4
- «Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Ιστοριογραφικά και Ερευνητικά Δημοσιεύματα». Παρουσία, Αθήνα 2004, 334 σελ. ISBN 960-7956-92-3
- «Μνήμη Πέντε Φιλοσόφων. Μνήμη Ι.Ν.Θεοδωρακόπουλου, Π.Κ.Κανελλόπουλου, Κ.Δ.Τσάτσου, Ε.Π.Παπανούτσου, Β.Ν.Τατάκη. Κείμενα για τους πέντε φιλοσόφους Βιογραφικά Σημειώματα και Εξαντλητική Εργογραφία τους». Παρουσία, Αθήνα 2006, 231 σελ. ISBN 960-9241-50-6
- Linos G. Benakis, «Michael Psellos: Kommentar zur Physik des Aristoteles». Editio princeps. Einleitung, Text, Indices. Corpus Philosophorum Medii Aevi, Commentaria in Aristotelem Byzantina 5. Academy of Athens, Athens 2008, ΙΧ-94-450 σελ. ISBN 978-960-404-124-4
- «Ιαμβλίχου Προτρεπτικός επί Φιλοσοφίαν. Όπου και ο Προτρεπτικός του Αριστοτέλους τα Πυθαγόρεια Συμβολικά Παραγγέλματα και ο Ανώνυμος Σοφιστής του 5ου Αιώνος». Εισαγωγή, αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και ερμηνευτικές σημειώσεις. Ακαδημία Αθηνών, Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας, Αθήνα 2012, 35+256 σελ. ISBN 978-960-404-247-0
- «Βυζαντινή Φιλοσοφία Β», Παρουσία, Αθήνα 2013, 544 σελ. ISBN 978-6652-40-0
Τέλος, ευχόμενοι στον αγαπημένο μας καθηγητή να είναι πάντα καλά, να δημιουργεί και να εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να μας «διδάσκει» με τα έργα του, παραθέτουμε τη σχετική σελίδα που είναι αφιερωμένη σε εκείνον, στον τόμο «Τα 700 Ελληνικά Βιβλία του 20ού Αιώνα που ξεχώρισαν»:
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014
«Χ.Α.», μια παλιά ιστορία
Πιστεύοντας ότι ο δίαυλος επικοινωνίας που διατηρούμε δεν πρέπει να περιορίζεται στη συντήρηση της μνήμης των μαθητικών μας χρόνων και μετά από προτροπή κάποιων από εσάς, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις σε ένα θέμα επίκαιρο, αλλά και διαχρονικό.
Κατά τη γνώμη μου οργανώσεις και κόμματα του είδους της Χ.Α., δεν δημιουργούνται με παρθενογένεση. Πίσω τους βρίσκονται συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που υποκινούν τη δημιουργία τους, τις χρηματοδοτούν, τις στηρίζουν ποικιλότροπα, και όταν κρίνουν σκόπιμο, τις διαλύουν, και τις ανασυσταίνουν με άλλη «ταμπέλλα», όταν τις χρειαστούν ξανά (ας θυμηθούμε την μεταπολεμική τύχη των στελεχών της φασιστι-κής δικτατορίας 1936-1941 και των δοσίλογων κατά την τριπλή Κατοχή, καθώς και αυτών που ήταν πίσω από την άλλη δικτατορία, στη διάρκεια της οποίας ανδρωθήκαμε).
Τα τελευταία ~80 χρόνια, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, οι εν λόγω δομές έμεναν σε ύπνωση, ξαναεμφανίζονταν, έμπαιναν στα κοινοβούλια, ενίοτε δε και τα καταργούσαν και «οικειοθελώς» (βλέπε τί έγινε το 1933 σε μια από τις τότε πιο πολιτισμένες χώρες του κόσμου, τη Γερμανία). Ο κύκλος αυτός θα επαναλαμβάνεται, όσο το σύστημα τις χρειάζεται και όσο εμείς παρακολουθούμε «από τον καναπέ» τι συμβαίνει γύρω μας.
"Έφυγε" η μητέρα του Γιάννη Αγαλιανού
Αγαπητέ φίλε και συμμαθητή μας Γιάννη,
Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας σου. Η ψυχή της να σου δίνει δύναμη και να φωτίζει τον δρόμο σου.
Με αγάπη,
Οι συμμαθητές σου.
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
Προς τους αγαπητούς συμμαθητές που γνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια..
Πραγματικά υιοθετούμε το γνωστό σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί";
Γίναμε παραλήπτες ερωτημάτων από αρκετούς συμμαθητές για την παράξενη συμπεριφορά ορισμένων από μας στις επικοινωνίες μας και ιδιαίτερα στα mail.
Μήπως ξεχάσαμε τον ποιητή που μας καθησύχαζε λέγοντας
"και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα...".
Μήπως δεν ενηλικιωνόμαστε με την απαραίτητη σοφία και μετριοπάθεια που ταιριάζει στην "ηρωική γενιά του Πολυτεχνείου";
Ας ξανακοιταχτούμε πάλι...
Χαιρετισμούς απ' τους μισούς στους άλλους μισούς..
Γίναμε παραλήπτες ερωτημάτων από αρκετούς συμμαθητές για την παράξενη συμπεριφορά ορισμένων από μας στις επικοινωνίες μας και ιδιαίτερα στα mail.
Μήπως ξεχάσαμε τον ποιητή που μας καθησύχαζε λέγοντας
"και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα...".
Μήπως δεν ενηλικιωνόμαστε με την απαραίτητη σοφία και μετριοπάθεια που ταιριάζει στην "ηρωική γενιά του Πολυτεχνείου";
Ας ξανακοιταχτούμε πάλι...
Χαιρετισμούς απ' τους μισούς στους άλλους μισούς..
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)