Πριν προχωρήσω στα υπόλοιπα θα κάνω μια μικρή εισαγωγική παρένθεση από τη μυθολογία και να θυμίσω ότι στα αρχαία χρόνια όταν γεννιόταν ο άνθρωπος η Κλωθώ η Λάχεση και η Άτροπος οι γνωστές μοίρες αποφάσιζαν για τη ζωή του. Τώρα πως συνέβη η κατεξοχήν υπεύθυνη που μοιράζει τους κλήρους η Λάχεση αποφάσισε για πενήντα πέντε μαθητές να τους στείλει την Καραγεώργη είναι ένα από τα μυστήρια που καταγράφουν μεν τα Αρχαία κείμενα από την άλλη όμως δεν τα ερμηνεύουν.
Η Καραγεώργη λοιπόν μας παρέλαβε παιδάκια και μας παρέδωσε στην κοινωνία ακαδημαϊκούς πολίτες. Οι περισσότεροι έβγαλαν γένια ορισμένοι άρχισαν να αποκτούν φαλακρίτσα όλοι όμως δείχναμε ενθουσιασμένοι με την δασκάλα που αποκτήσαμε. Οι καθηγήτριες στα μικρά μας χρόνια κουβάλαγαν ένα μύθο που τις ήθελε πιο κοντά στους μαθητές από ότι οι άντρες συνάδελφοί τους και τους μαθητές να περιμένουν πιο επιεική συμπεριφορά από τις καθηγήτριες, ίσως επειδή οι καθηγήτριες ήταν πιο κοντά στη μητρική σχέση. Εδώ τα πράγματα ήταν μπερδεμένα. Θα προσπαθήσουμε να τα ξεμπερδέψουμε πιο κάτω. Ας συνεχίσουμε όμως, για λίγο ακόμη απ’ τη μυθολογία..
Η Καλλιρρόη λοιπόν κουβαλούσε ένα θαυμάσιο όνομα από τις Ωκεανίδες αναφερόμενη και ως μία από τις νύμφες που αποτελούσαν την ακολουθία της Περσεφόνης. Η Καλλιρρόη (καμία σχέση με τη δική μας) κατά τον μύθο υπήρξε μητέρα αρκετών παιδιών με διάφορους ερωτικούς συντρόφους: Με τον Χρυσάορα γέννησε τον Γηρυόνη αυτόν με τα γνωστά βόδια που έγιναν Ηράκλειος άθλος, (και κατά μία εκδοχή την Έχιδνα). Θα κρατήσουμε λοιπόν αυτή και άλλη μια από τις έξι εκδοχές για το όνομά της αυτή που την αναφέρει σαν την Παρθένο την οποία ερωτεύθηκε παράφορα ο ιερέας του θεού Διόνυσου Κόρεσος.
Στην μαθητική μας πορεία πολλά πράγματα χρησιμοποίησαν στοιχεία από την μυθολογία και την πραγματικότητα και έφτιαξαν ένα πολύ σπουδαίο κράμα, ένα αμάλγαμα….. Α.Λ.(Pt14)
Άντε με το καλό να φτάσουμε και στους έρωτες της Καλλιρρόης...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Ένα μικρό κουίζ : Ποιός τραγουδούσε στην τάξη το σουξέ της εποχής
"Καλλιρρόη, Καλλιρρόη,
θα το δώσω το ρολόι
και θα πάρω κομπολόι"
και κυρίως γιατί;
εαν σκεφτουμε οτι ο Κορωνης θα μπορουσε να ηταν ενας μοντερνος ιερεας του Θεου Δυονισου τοτε εξηγηται ο ερωτας της με τον Βασιλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας, συγνώμη που διακόπτω την συζήτηση σας, αλλα αισθάνομαι ευχάριστα που ακούω μαθητές της θείας μου να μιλουν για αυτήν. Σας ευχομαι καλή επιτυχία στο blog σας. Είναι ευχάριστο να μοιράζεστε τις αναμνήσεις σας απο τα μαθητικά σας χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές !!!