Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
ΔΙΚΟΝΙΜΟΣ
Με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα του συμμαθητή μας Θόδωρου Δικόνιμου, θα συναντηθούμε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 8.30 στην ταβέρνα
"Η Κυρά" οδός Ζεύξιδος 12
(Απέναντι από την είσοδο του σχολείου μας)
Όσοι πιστοί (και άπιστοι) προσέλθετε.!!!!!
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1964 - 1970
Μέσα στα τόσα πολλά και γιορταστικά των ημερών θα γυρίσω γιά λίγο στο οδοιπορικό της σχολικής μας ζωής όπου βρήκα έναν ακόμη από τους μεγάλους "δραματουργούς" της γυμνασιακής μας "παράστασης" που η "αναπαράστασή" της τόσα χρόνια μετά έχει λίγο από την αυστηρότητα ή το χιούμορ των δικών μας προσωπικών παραστάσεων.
Ο διασημότερος καθηγητής στο έκτο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών ήταν ο Υποδιευθυντής του σχολικού μας ιδρύματος ο Φιλόλογος με ακέραιες αρχές αλλά όχι και ακεραία σωματική κατάσταση ο Παπαϊωάννου. Με ένα χέρι λιγότερο με περίσσεια όμως καθηγητικής αποφασιστικότητας επεφύλασσε για τον εαυτό του το ρόλο του κακού. Όπως όλα τα δίπολα στη ζωή έτσι και ο καθηγητής αυτός αποτελούσε τον αυστηρό τον άτεγκτο τον Ιαβέρη του γυμνασίου μας. Αλήθεια όσο τον σκέφτομαι έμοιαζε λίγο στον φοβερό αυτό ήρωα των Αθλίων που τόσο πολύ μας είχε κάνει να αγανακτήσουμε με τη μέχρις εσχάτων προσκόλληση στο καθήκον. Άλλωστε η περιγραφή του Θόδωρου του Δικόνιμου για ποιο λόγο δεν τον είχαμε καθηγητή στην τάξη μας είναι ο ορισμός του Ιαβέρη που προτίμησε να αυτοκτονήσει για να μη παραβεί τις αρχές του και συλλάβει τον Γιάννη Αγιάννη. Έτσι κι αυτός φίλε Θόδωρε για να μην αναγκαστεί να παραβεί τις αρχές του προτίμησε να μας απαλλάξει από την παρουσία του και να μας παραδώσει στα φιλόξενα χέρια της Καραγεώργη. Όμως δεν μας άφησε παραπονεμένους μας έδειξε τη γενναιοδωρία του αναλαμβάνοντας να μας διδάξει το περίφημο εκείνο μάθημα της «Λογικής μετά στοιχείων Γνωσιολογίας».
Α.Λ (pt35)
Α.Λ (pt35)
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
http://ektoapofoitoi.blogspot.com/
Γυρίστε στη σελίδα
να ενημερωθείτε γιά την καινούργια δημιουργία - προσφορά στους απόφοιτους του Εκτου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών του αγαπητού μας
Σωτήρη Ροδόπουλου
που υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του που μαζί με την παρόμοια ιδέα του Γιώργου Κουνενή πήρε μορφή!!
Σωτήρη ήσουν είσαι και θα παραμείνεις ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού που σήμερα ζούμε σαν συμμαθητές.
Ετικέτες
http://ektoapofoitoi.blogspot.com/
ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ (1971) - ΠΡΙΝ?? ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΟΥ? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΟΜΩΣ ?
ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ? ΠΟΙΟΣ Ν Α ΤΟ ΞΕΡΕ ΑΡΑΓΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ 80 ΤΟ 90 ΤΟ 2000 ΤΟ 2010?????????? ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΚΟΙΛΙΤΣΑ , ΣΥΝΤΑΞΗ, ΚΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΑΣΤΕ, ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΜΙΞΑΝ ΑΔΟΛΑ .
(Υ.Γ)
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ 3ο ΠΑΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΦΕΤΣΟ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΘΡΑΝΙΟΥΧΟ ΜΟΥ ΚΙ ΟΜΟΧΡΩΜΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΠΟΥΡΓΚΙΜΠΑ , ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑΠΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Η ΠΟΣΟ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΟ ΤΟΝ ΔΟΓΑΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ Η ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑΣ Η ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ -ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ 400 ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΓΙΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠ ΑΥΤΟΝ , Η ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟ ΜΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΤΟ ΜΟΥΤΣΙΟ (Ο 4ος ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ) ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΙΑΣ 4ΚΟΠΟΥ .ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ , ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΕΔΩ , ΕΝΑ ΝΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΣΩΣ ΝΑΝΑΙ ΛΙΓΟ .
ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ
Αχιλλέας Μακρόπουλος
Φιλαράκια μου, είδα ότι συναντηθήκατε με το Θόδωρο και κρίμα που δεν το ήξερα. Ήθελα να δώ το φίλο μας που εκτός ΣΤ' γυμνασίου μαθαίναμε γαλλικά στο INSTITUTE FRANCAIS D'ATHENES a Koukaki avec Mme Karatza! Φίλε Θόδωρε ο χρόνος λίγο σε άλλαξε. Μπράβο σ'αυτούς που ξεκίνησαν αυτό το site και έχω, κάθε φορά που μπαίνω, την ευκαιρία να ταξιδεύω στο χρόνο με τις αναφορές, τις ιστορίες, τα σχόλια, τα ονόματα.
Οι "πρακτικοί" είστε αρκετά οργανωμένοι και επικοινωνείτε. Εκτιμώ ότι πρέπει να βοηθείσετε να κινητοποιήσουμε και τους "κλασικούς". Ας το σπρώξουμε, τι λέτε?
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστίσω το Γ.Κ. για την όμορφη γιορτινή του κάρτα. Εύχομαι σε όλους τους "πρακτικούς" και όλους τους "κλασικούς" ολόψυχα, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη ΥΓΕΙΑ.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010
«Τακ – τακ» η πόρτα! Μαλαξιανάκης: «Εμπρός»
Τις προάλλες επισκεφθήκαμε το σχολείο με τον παλιό συμμαθητή Νάκη (Πολυχρόνη) Σπηλιώτη, μετά από πολλά χρόνια. Περιγράφω, για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί τελευταία, το «μεγαλύτερο» όπως μας έλεγαν τότε, σχολείο των Βαλκανίων.
Στεγάζει πλέον 4 σχολεία, κοντά 1000 μαθητές σε ένα μικρό προαύλιο, αφού και ο στεγασμένος χώρος έγινε αίθουσες, στο δε κέντρο της αυλής σηκώθηκε τριώροφο κτίριο. Από το προαύλιο μόνο οι τσιμεντένιες κερκίδες είναι όπως τις θυμόμαστε.
Αντιθέτως από τους εσωτερικούς χώρους το μόνο που άλλαξε είναι το ότι οι αίθουσες έχουν χωριστεί στην μέση με γυψοσανίδες. Το γραφείο του επιστάτη έχει την ίδια τζαμαρία όπου βλέπαμε εναγωνίως τα αποτελέσματα. ‘Όλα τα κουφώματα ακριβώς τα ίδια, βαμμένα μπλε όπως τότε και δεν κλείνουν καλά όπως τότε! Ο φύλακας μας εξήγησε ότι το κτίριο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό και δεν επιτρέπονται τα αλουμίνια, αλλά μόνο τα ακριβότερα ξύλινα και για αυτό δεν έχουν αλλάξει ακόμη γιατί πού λεφτά….
Αργότερα πίνοντας τον καφέ μας στο καλαίσθητο καφενείο που βρίσκεται στο λοφάκι, εκεί που ήταν οι φυλακές, ο Νάκης μου θύμισε την εξής ιστορία.
Κάναμε μάθημα στην τρίτη κατά σειρά αίθουσα του ισογείου. Είχαμε Μαλεξιανάκη. Ο Σπηλιώτης καθόταν στην πρώτη σειρά από την πλευρά των εξωτερικών παραθύρων, κάτω από την έδρα, ακριβώς απέναντι από την πόρτα, Φύσαγε από έξω με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν ο Σπηλιώτης μισάνοιγε το παράθυρο, χτύπαγε η πόρτα απέναντι. Οπότε την ώρα του μαθήματος άρχισε να χτυπά η πόρτα μετά από την αόρατη παρέμβαση του Σπηλιώτη.
Τακ – τακ!
Μαλεξιανάκης: «Εμπρός»
«……»Καμιά απάντηση!
Τακ – τακ!
Μαλεξιανάκης: «Εμπρός»
«……»Τίποτε!
Τότε ένα πονηρό χαμόγελο άστραψε στον κοκκινωπό πρόσωπο του αγαπητού μας Απάτσι. Να τσακώσει τον ενοχλητικό στα πράσα! Πάει σιγά – σιγά και κοντοστέκεται πλάι στην πόρτα.
Τακ – τακ!
Με το τακ τακ, ο Απάτσι κάνει ένα πήδο, (θυμάστε ότι παρά την ηλικία του ήταν μάλλον ευκίνητος) ανοίγει απότομα την πόρτα με ύφος θριαμβευτικό, αλλά τζίφος…..
Με το ζόρι κρατούσαμε τα γέλια μας!
(Τώρα που το σκέφτομαι η ανακύρηξη του ηρωικού 6ου σε παραδοσιακό κτίριο, πρέπει ίσως να αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος και της δικής μας ομάδας. Ποιος αρχιτέκτονας το σχεδίασε, ποια τα αξιόλογα δομικά του στοιχεία κλπ. Έχει κάποιος ιδέα; Έχουμε αρχιτέκτονες – μηχανικούς στην ομάδα;)
Ευ. Σπινθάκης
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010
Συνάντηση Εργασίας
Σε ένα κοπιαστικό βραδυνό meeting εργασίας με τους εκλεκτούς και αξιοπρεπέστατους
εκπρόσωπους μιάς ιδιαίτερα δημιουργικής κουλτούρας (γαρδούμπα, κοκορέτσι και διάφορα άλλα εξωτικά) ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Γιά τα όποια πολιτικά συμπεράσματα περί της συμφιλίωσης των τάξεων, στο διπλανό σοβαρό blog στα παιδιά (τρόπος του λέγειν) του 72
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1964 - 1970
Πράγματι υπήρξαν μερικοί απ’ αυτούς που ξεχώρισαν για την παρουσία τους, τον τρόπο τους την συμπεριφορά τους και ίσως ίσως και κείνα που μας έδωσαν.
Ένας από αυτούς ήταν μια σπουδαία καθηγήτρια που μας έκανε Ιστορία στην Τετάρτη Γυμνασίου τότε που χωριστήκαμε στις δυό κατευθύνσεις. Το σίγουρο είναι πως μας έκανε Ευρωπαϊκή Ιστορία και είχε μείνει για αρκετά μαθήματα στην ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης. Η κοπέλα αυτή έμοιαζε διαφορετική από τις άλλες καθηγήτριες που είχαμε μέχρι τότε. Ο τρόπος που ντύνονταν ήταν ο νεανικός τρόπος της δεκαετίας του εξήντα, της περίφημης εκείνης εποχής που έτυχε να μεγαλώνουμε και να αλλάζουμε καθώς σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη ιδιαίτερα, ήταν σε πλήρη εξέλιξη ο φοιτητικός και μαθητικός αναβρασμός με αποκορύφωμα το Μάη του 68. Ήμασταν τότε στην τετάρτη Γυμνασίου και ένας αχνός αέρας που έδειχνε ότι κάτι συμβαίνει πέρναγε στον κόσμο μέσα από σκόρπιες πληροφορίες που έρχονταν από τις παράνομες συχνότητες του ΒΒC και της Deutche Welle. Μάης του 68 στην Ευρώπη τετάρτη γυμνασίου στην Αθήνα να μαθαίνουμε τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης από την Τσικριτσή. Η καθηγήτρια αυτή πρέπει να ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένη για τα παγκόσμια και ιδιαίτερα τα Ευρωπαϊκά γεγονότα ίσως επειδή ήταν σύζυγος ενός πολύ σπουδαίου δημοσιογράφου της εποχής εκείνης και αργότερα βουλευτή και υφυπουργού, και τώρα εν ενεργεία δημοσιογράφου, και εξ αυτού πάντα στο μάθημα υπήρχε μια έντονη έξαψη και μια διαφορετική θεώρηση της Ιστορίας που με εμφαντικό τρόπο μας έδινε. Δεν ξέχασα από τότε την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην Γαλλική Επανάσταση καθώς και τους πρωταγωνιστές του δράματος της αστικής αλλαγής στη Γαλλία του 1789, που έμοιαζαν τόσο κοντινοί λόγω της δικής μας πολιτικής κατάστασης, που με τόση έμφαση μας έδινε η συμπαθέστατη εκείνη καθηγήτρια. Σε τι έμοιαζε και πως ξεχώριζε από τους υπόλοιπους συναδέλφους της. Δεν έδειχνε να έχει την παραμικρή σχέση με τις άλλες καθηγήτριες και με ότι αυτές συμβόλιζαν, ίσως να ταίριαζε περισσότερο με την καθηγήτρια των Γαλλικών την κα Ξένου. Ο αέρας της το ντύσιμό της ο απλός τρόπος που ερχόταν σε επαφή μαζί μας η οικεία φιγούρα μιας νέας δροσερής σύγχρονης κοπέλας που έρχονταν κατευθείαν από τα Πανεπιστημιακά αμφιθέατρα απείχε πολύ από τον αέρα που απέπνεαν οι συντηρητικές, αντιδραστικές, κακόγουστες συνάδελφοί της. Η καθηγήτρια αυτή πέρασε μια χρονιά μόνο απ’ τη σχολική μας ζωή και έδωσε μια ζωηρή πινελιά στον πίνακα των μαθητικών μας χρόνων που φιλοτεχνούσαν οι δάσκαλοί μας και τόσοι άλλοι ακόμη «καλλιτέχνες», διαφορετική από εκείνη που μέχρι τότε γνωρίζαμε και θεωρούσαμε δεδομένη. Την περίμενε κάθε μεσημέρι που σχολάγαμε ο σύζυγος της στη Ζεύξιδος με μια εντυπωσιακή λευκή Triumph για να την συνοδέψει. Δεν είχαμε καλές πληροφορίες για την υγεία της μετά από πολλά χρόνια.
Α.Λ (pt34)
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ
Με τον καλό μας συμμαθητή Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ανευρέθει από τον Δογάνη, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή το blog και τον βρήκε την στιγμή που συνόδευε την κόρη του στο μαιευτήριο, προκειμένου εκείνη να γίνει μητέρα, και ο συμμαθητής μας παππούς. Ευχόμαστε αίσια έκβαση στην ευχάριστη αυτή οικογενειακή προοπτική και καλοσωρίζουμε το συμμαθητή μας με τα εγγόνια του.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010
Επιστολή ενός νεώτερου συμμαθητή!!
Φιλοξενούμε μιά επιστολή ενός νεαρώτερου συμμαθητή μας που έφτασε στο ταχυδρομείο της σελίδας μας. Καλέ μας φίλε συμμεριζόμαστε τα αισθήματά σου. Καλές γιορτές
Παναγιώτης Δημοδέτης
γεια σας,
σκαλίζοντας στο facebook, έβαλα σαν επιλογή το σχολείο μας, και με συναισθήματα πικρά, είναι η αλήθεια, με ξαναγυρίσατε 32 χρόνια πίσω, -εγώ τελείωσα το ΄79. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ένοιωθα σαν συναίσθημα εκείνη τη "χαρμολύπη'' που μας μάθαιναν στις αναλύσεις κειμένων στις ανιαρές ώρες των νέων ελληνικών... Χαρμολύπη για τα χρόνια που φύγανε, για τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε, για τις αναμνήσεις που ξυπνάτε, για τα πρόσωπα που βλέπω-άγνωστα, εκτός από 2, ή 3 καθηγητές που πρόλαβα - και νομίζω ότι είναι προσωπικοί μου φίλοι, κι'ας είναι 4, ή 5, ή 6 χρόνια προγενέστεροι, ακόμη και γι'αυτό το κόμπο που σφίγγεται τώρα στο λαιμό μου, γιατί πρέπει να μην κάνω αυτό το σημείωμα κουραστικό στο αναγνώστη του. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά που βλέπω στη σελίδα σας και εύχομαι αυτός, ή αυτοί που το σκέφτηκαν, νάναι πάντα καλά.
με μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση,
Παναγιώτης Δημοδέτης
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΝ ΝΤΑΛΑΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ?
ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΟΔΕΙΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΜΡΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΒΙΑΣ Χειμερινοί κολυμβηταί πανάθεμα τους
ΚΟΥΝΕΥΤΩΝΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ
ΚΟΥΝΕΥΤΩΝΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010
ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ
• ΦΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΛΑΤΥΤΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
• ΞΟΔΕΥΟΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
• ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
• ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ , ΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ
• ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
• ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
• ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΠΑΝΙΑ , ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ
• ΜΑΘΑΜΕ ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ
• ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ
• ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ
• ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ
• ΔΙΑΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
• ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
• ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΗΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
• ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΠΙΤΙΑ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
• Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ -
Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
D.D.
• ΦΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΛΑΤΥΤΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
• ΞΟΔΕΥΟΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
• ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
• ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ , ΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ
• ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
• ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
• ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΠΑΝΙΑ , ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ
• ΜΑΘΑΜΕ ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ
• ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ
• ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ
• ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗ
• ΔΙΑΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
• ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
• ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΗΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
• ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΠΙΤΙΑ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
• Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ -
Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
D.D.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ
Προ ολίγου έστειλε μύνημα ο καλός μας συμμαθητής Νίκος Μέξης. Θα τον έχουμε μαζί μας στις επόμενες εκδηλώσεις μας. Η τάξη χαιρετίζει!!!
Στο στούντιο της Μιχαλακοπούλου 2!
Πρέπει να ήταν Δευτέρα απόγευμα του Σεπτέμβρη του 1966 όταν πέτυχα τον Μιχάλη Χαντά εκεί απ’ έξω από το μπακάλικο του Κρανάκη, Βουλγάρεως και Αριστονίκου στο Μετς και είπαμε πάνω κάτω τα εξής. (κατά την εφηβική διάλεκτο, όπου βλέπετε μ....α να διαβάζετε φίλε):
«Ρε μ....α Βαγγέλη, είσαι να πάμε να δούμε μια ραδιοφωνική εκπομπή;»
«Που ρε μ....α Μιχάλη;»
«Εδώ στο στούντιο του Ε.Ι.Ρ. επί της Μιχαλακοπούλου 2». ( Έτσι λεγότανε το δρομάκι πριν το αντικαταστήσει η λεωφόρος Καλλιρόης που σκέπασε τον Ιλισσό το 1964, δίπλα στο στάδιο του Εθνικού).
«Και τι γίνεται εκεί, ρε μ....α Μιχάλη;»
«Να, είναι ένας τύπος ρακένδυτος (!) μ....α μου, ο Μάϊκ που σου κάνει ερωτήσεις και αν απαντήσεις σωστά κερδίζεις δισκάκια 45άρια!»
«Και τι ρωτάει ο μ....ας;»
«Βάζει μια πλάκα να παίζει πχ το Satisfaction και σου λέει ότι το τραγούδι αυτό το τραγουδά ο John Lennon. Αν βρείς το λάθος κερδίζεις το δισκάκι. Η εκπομπή λέγεται «Ποιο είναι το λάθος».
«Φύγαμε!»
Από τότε γίναμε φαν της εκπομπής κάθε Δευτέρα στις 8, όλη η παρέα που γνωριζόμασταν από το 1958, από το δημοτικό κιόλας. Θυμάμαι εκτός από τον Μιχάλη, τον Πέτρο Μωράτη, τον Γιώργο Δογάνη, τον Βασίλη Αδάμ.
Το στούντιο ηχογραφήσεων βρισκόταν κάτω από την κερκίδα του γηπέδου μπάσκετ του Εθνικού Γ.Σ. στο στάδιο του Εθνικού. Ψηλοτάβανη αίθουσα, καλυμμένη γύρω γύρω με αυγουλιέρες. Το ενδιαφέρον ήταν πως είχαμε την ανέλπιστη ευκαιρία μετά το τέλος των ερωταπαντήσεων, να ακούμε και να βλέπουμε live τα γνωστά συγκροτηματάκια της εποχής.
Θυμάμαι τον Δάκη, τους Charms, τον Τζο Μισά με τους Idols, τον Μάκη Σαλλιάρη με τους Storms, τον Μάικ Ροζάκη με τους Play Boys, τον Λάκη (με τα ψηλά ρεβέρ) Παπαδόπουλο με τους Dragons, τον Τάσο Καρακαντά με τους We five.
Θυμάμαι τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσσο πριν φύγουν για την Γαλλία. Θυμάμαι περαστικό και τον Νίκο Μαστοράκη.
Θυμάμαι πολύ ξένη ποπ μουσική που την έπαιζαν, μετά τα δικά τους, διασκευασμένη τα συγκροτήματα, θυμάμαι ως και διαγωνισμό χορού shake.
Θυμάμαι τον Πέτρο Μωράτη να ζαχαρώνει τα drums (ο Πέτρος ήξερε drums), τον Βασίλη Αδάμ να ζητά με θράσος την κιθάρα των Idols για να σολάρει στα διαλείμματα.
Ο μόνος από την παρέα που τόλμησε να συμμετάσχει στο παιχνίδι από την δική μας παρέα ήταν ο (πάντα ψαγμένος) Μιχάλης. Θυμάμαι πως τα είχε πάει καλά και είχε κερδίσει πολλά δισκάκια Προ μηνός που βρεθήκαμε (μετά από 44 ολόκληρα χρόνια) μου έλεγε, πως ακόμη περιμένει από αυτό τον άθλιο τον ρακένδυτο τον Μάικ τα δισκάκια που κέρδισε!
Θυμάμαι τις παθιασμένες συζητήσεις μας για τον ερχομό των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού τον Απρίλιο του 1967.
Η δικτατορία του 1967 διέκοψε την εκπομπή και μας φλόμωσε, όπως θυμάστε με τα εθνικοπατριωτικά άσματα του Θανάση Καμπαφλή με την γκλίτσα στον ώμο! Έτσι έλαβε τέλος η σπουδή μας στην live ελληνική ποπ.
Το μόνο που απόμεινε από αυτή την ιστορία, αν θυμάμαι καλά, ήταν να ενθαρρυνθούν κάποιοι συμμαθητές μας και να κάνουν μια συναυλία στο σχολείο (ή αλλού;) που έπαιξαν ποπ (ο Πέτρος στα drums) εκεί στην μεγάλη παγωμένη αίθουσα. Θυμάμαι καλά;
Ευ. Σπινθάκης
Ετικέτες
όταν ακούγαμε ποπ μουσική,
Το 1966
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010
ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ο συμμαθητής μας Κώστας Καλόσακας που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, με ενημέρωσε ότι ήδη έκλεισε αεροπορικό εισιτήριο για να είναι εδώ στη συνάντηση της 28ης Ιανουαρίου.
Αυτά να τα βλέπουν όσοι προφασίζονται δουλειές, υποχρεώσεις κλπ. και να παραδειγματίζονται!
Γ.Κ.
Αυτά να τα βλέπουν όσοι προφασίζονται δουλειές, υποχρεώσεις κλπ. και να παραδειγματίζονται!
Γ.Κ.
Ο Απουσιολόγος
Τι είναι ο απουσιολόγος;
Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα τα φωτεινά;
αναρωτήθηκε ο ποιητής, όμως δεν είναι τίποτε απ’ όλα αυτά, ή μήπως είναι όλα μαζί;
Ο απουσιολόγος είναι ένα ψηλό αδύνατο όμορφο παιδί που φοράει σακάκι κουβαλάει μια τσάντα δερμάτινη που κλείνει με λουριά, γεμάτη φοβερά πράγματα και ένα σάντουιτς που του τύλιξε η κυρία Άννα, φοράει γυαλιά μυωπίας που σκοτεινιάζουν όταν έχει ήλιο, είναι ένας μαθητής της τάξης με άριστες επιδόσεις στα μαθήματα που χαρακτηρίζεται από επιμέλεια και υπευθυνότητα. Οι καθηγητές (κοινώς κύριοι) του αναθέτουν την κατοχή του απουσιολόγιου, του προσφέρουν τη εξουσία να βάζει σταυρό σε όποιον λείπει και όταν λείπουν όλοι να γράφει «ουδείς». Αγαπάει την Ολγα , την Άννα, τον Πανιώνιο, τους συμμαθητές του και έχει και αναπληρωτή απουσιολόγο. Τσακώνεται συνέχεια με τον Πανταζάκο που είναι άσπονδοι φίλοι, του τρώει το σάντουιτς και καμιά φορά του αδειάζει προκλητικά την τσάντα, είναι νονός του Νταλαχάνη, προστάτης «άγιος» του Ηλιάδη, και άλλων αφανών, απουσιαζόντων, συμμαθητών. Δίδασκε πριν από λίγο καιρό Μαθηματικά στο φημισμένο DIT, και από ότι φαίνεται βαρέθηκε και τα «βρόντηξε» . Ξέρει πολύ καλά ότι τον αγαπάμε όλοι μας και περιμένουμε την ενεργό παρουσία του στο Blog.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΥΤΕΡΗ
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ
Δεν μπορούσα να φανταστώ, το 1970, ότι μετά από 40 χρόνια θα βρισκόμουν στη Ρώμη, αρχηγός επταήμερης εκδρομής του 5ου Γ.Λ. Αιγάλεω και θα με περίμενε στο εστιατόριο ο Θοδωρής. Η συγκίνηση μεγάλη, η χαρά μεγαλύτερη.
Θέλω να ευχαριστήσω το Θοδωρή, τη Bianca, το Λουκά και τη Φλώρα (περαστικά της), για τη φιλοξενία και για τη νυκτερινή περιήγηση στην αιώνια πόλη. Τους περιμένω το καλοκαίρι στην Εύβοια.
ΦΑΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Θέλω να ευχαριστήσω το Θοδωρή, τη Bianca, το Λουκά και τη Φλώρα (περαστικά της), για τη φιλοξενία και για τη νυκτερινή περιήγηση στην αιώνια πόλη. Τους περιμένω το καλοκαίρι στην Εύβοια.
ΦΑΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Οι συνήθεις ύποπτοι, Μακρής και Μακρής, για να αποφύγουν την σκληρή τιμωρία απέστειλαν επιτέλους φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη συνάντησή τους στη Ρώμη. Βέβαια έχουν αποκρύψει επιμελώς τα τεκμήρια της κραιπάλης τους αλλά που θα πάει θα τα βρούμε και θα τα δημοσιεύσουμε.
Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
Γ.Κ.
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
Όσοι δεν έλθουν στη συνάντηση θα χάσουν. Οι εκπλήξεις θα είναι φοβερές. Έχουμε εξασφαλίσει συμμετοχές που θα κάνουν πάταγο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα καταστρέψω την έκπληξη. Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!!!
Γ.Κ.
Γ.Κ.
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010
Συνάντηση με τον καθηγητή μας κ. Λίνο Μπενάκη
Αγαπητοί Συμμαθητές
Αγαπητοί Φίλοι
Οι Τάξεις 1970 και 1972 με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουν από κοινού
«Συνάντηση με τον καθηγητή μας κ. Λίνο Μπενάκη»
την Παρασκευή 28/1/2011, 9μμ, στην ταβέρνα «Η Κυρά», Ζεύξιδος 12, Ν.Κόσμος
την Παρασκευή 28/1/2011, 9μμ, στην ταβέρνα «Η Κυρά», Ζεύξιδος 12, Ν.Κόσμος
(απέναντι από το σχολείο, τηλ.2109221824).
Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος, παρακαλούμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 25/1/2011, είτε στα Emails των blogs, είτε στους:
Γιώργο Κουνενή (τηλ. 6977213406, Email: gkoun@tee.gr ) ή/και
Σωτήρη Ροδόπουλο (τηλ. 6981475511, Email: srodop@gmail.com).
Γιώργο Κουνενή (τηλ. 6977213406, Email: gkoun@tee.gr ) ή/και
Σωτήρη Ροδόπουλο (τηλ. 6981475511, Email: srodop@gmail.com).
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ekto1970
ekto1972
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010
ΝΕΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ
Το blog ενημερώθηκε από έγκυρη πηγή ότι στη Ρώμη πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ συνάντηση συμμαθητών. Θα περιμένουμε σχόλια απ' τη συνάντηση και φυσικά φωτογραφίες. Ευχόμαστε καλή διασκέδαση και είμαστε μαζί...
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1964 - 1970
Ο Παπαβασιλείου παρένθετος καθηγητής ανάμεσα στα φοβερά Φιλολογικά «τέρατα» που είχαμε ως οδηγούς στην κλασσική μας παιδεία ένα πρόσωπο που αχνά θυμάμαι. Δεν πρέπει να μας είχε για ολόκληρο χρόνο και ίσως αντικαθιστούσε καθηγητές που είχαμε μονιμότερα ίσως μας έκανε Ιστορία. Εμφατικός στους χαρακτηρισμούς του είχε μείνει στη μνήμη μας με την φοβερή περιγραφή που έκανε για τον πόλεμο. Ως στρατιώτης ταξίδευε στο μέτωπο με το τραίνο και όταν το τραίνο δέχτηκε επίθεση από αέρος ο μηχανοδηγός έκανε περίπλοκους ελιγμούς για να αποφύγει τα αεροπλάνα και τα κατάφερε θαυμάσια. Εκείνο που δεν καταφέραμε να μάθουμε μέχρι σήμερα είναι αν τα εννοούσε όλα αυτά που μας άφησαν ξερούς ή μας κορόιδευε παίρνοντας θριαμβευτική ρεβάνς για όλους τους καθηγητές που μέχρι τότε δέχονταν αμείλικτη την κοροϊδία από τους μαθητές των γυμνασίων.
Θα νομίζει κανείς ότι τους καθηγητές μας τους θυμόμαστε μόνο από τα διάφορα ευτράπελα που τους συνδέουν με τη μνήμη μας, διερωτώμαι πολλές φορές γιατί δεν θυμόμαστε κάτι πιο σημαντικό πιο ουσιαστικό από κείνους και όχι τα γραφικά.
Α.Λ (pt33)
Θα νομίζει κανείς ότι τους καθηγητές μας τους θυμόμαστε μόνο από τα διάφορα ευτράπελα που τους συνδέουν με τη μνήμη μας, διερωτώμαι πολλές φορές γιατί δεν θυμόμαστε κάτι πιο σημαντικό πιο ουσιαστικό από κείνους και όχι τα γραφικά.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
ΜΟΔΕΣ
Χειμώνας 1967-1968. Πρώτη χρονιά για μένα στο 6ο. Στη μόδα είναι τα παντελόνια καμπάνα (όσο πιο μεγάλη η καμπάνα τόσο πιο «in». Παραδόξως ενώ στο ασφυκτικό περιβάλλον του σχολείου, κάθε νεωτερισμός βρισκόταν υπό διωγμόν, η καμπάνα ξέφυγε από την προσοχή των επιτηρητών – φυλάκων της ηθικής μας. ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ!!!!!
Εκείνη τη χρονιά εκτός από την καμπάνα ήρθε και κάτι άλλο στη μόδα. Τα παντελόνια με φαρδιά ρίγα, τα τύπου πυτζάμα όπως λεγόταν. Μάλλον από σύμπτωση, ήμουν ο πρώτος που τα φόρεσε. Καθόμουν λοιπόν στο θρανίο και περίμενα την ευκαιρία να δείξω στους συμμαθητές μου ότι μπορεί να είχα έρθει από την επαρχία, ήμουν όμως μέσα στην πρωτοπορία. Δεν άργησε να έλθει η στιγμή που ο καθηγητής με φώναξε στον πίνακα. Καμαρωτός καμαρωτός σηκώθηκα και αργά αργά κατευθύνθηκα προς τον πίνακα. Εκεί όμως που περίμενα επιφωνήματα θαυμασμού, ακούγεται δυνατά και καθαρά η φωνή του Παπαγιαννίδη:
-
-
- Ρε σεις! Αυτός νυστάζει! Ήρθε με τις πυτζάμες στο μάθημα!!!
- -
- -
Καταστροφή, πανωλεθρία. Α ρε μπαγάσα Παπαγιαννίδη τι μου έκανες!!!
Γ.Κ.
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ημέρα Παρασκευή προγραμματίζουμε κοινή συνάντηση με τους συμμαθητές της τάξης του 72 σε χώρο που θα ανακοινωθεί, προς τιμή του παλιού μας και αγαπητού Καθηγητή Κου Λίνου Μπενάκη. Η ημερομηνία επιλέχθηκε από κοινού με τον Καθηγητή μας διότι τότε θα μπορέσει να μας τιμήσει με την παρουσία του.
Εκτο 1970 και Εκτο 1972
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 1964 - 1970
Η πινακοθήκη των προσώπων που πέρασαν απ’ τη σχολική ζωή μας συμπληρώνεται από μερικούς ακόμη που ήρθαν είδαν και απήλθαν.
Ο Λυμπερόπουλος περισσότερο γνωστός ως μπακάλης, αντιπροσώπευε την κατηγορία εκείνη των καθηγητών που λειτούργησαν για να συμπληρώνεται το ωράριο. Κανείς δεν ήξερε αν έπρεπε να διαβάσει ή όχι το μάθημα που δίδασκε και κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει πόσο θα άλλαζε η ζωή του αν ακολουθούσε όλα εκείνα που επέβαλε η «επιστήμη» του. Ο καθηγητής αυτός απέκτησε το παρατσούκλι του από τα γεμάτα λεκέδες μανίκια του σακακιού του οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εμφανείς καθώς πηγαινοέρχονταν στους διαδρόμους της τάξης όπου διάνυε εκατοντάδες μέτρα και φυσικά η εξαιρετική παρατηρητικότητα της ομοταξίας των μαθητών που σκυλοβαριόνταν το μάθημα και παρακολουθούσαν οτιδήποτε έσπαγε την ανία. Έτσι λοιπόν η παρατήρηση αυτή μετατράπηκε σε παρατσούκλι και άρχισε να συνοδεύεται από το πνιχτό ερώτημα «φέτα έχεις». Το κακόηθες αυτό ερώτημα προκαλούσε την οργισμένη αντίδραση του καθηγητή ο οποίος φτύνοντας και γεμίζοντας σάλια τους κοντινότερους μαθητές ρώταγε «ποιος, ποιος,..» ψάχνοντας να βρει τον ένοχο, και συνέχιζε να ραντίζει με σάλια τους τριγύρω του. Ο καθηγητής αυτός μας μάθαινε Θρησκευτικά στις μικρές τάξεις του γυμνασίου.
Α.Λ (pt32)
Α.Λ (pt32)
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)