Άγνωστο για ποιο λόγο όταν πρωτομπήκε στην τάξη κάποιος τον αποκάλεσε Πίπη. Μας φάνηκε πως ήταν πραγματικά πίπης και έτσι πορεύτηκε μαζί μας κουβαλώντας το νέο του όνομα. Του Αγίου Σπυρίδωνα λοιπόν κάπου τον Δεκέμβρη λίγο πριν μπει στην αίθουσα είχαμε ζωγραφίσει στον πίνακα ανθοδέσμες σηκωθήκαμε όλοι όρθιοι και τον υποδεχτήκαμε ευχόμενοι εν χορώ χρόνια πολλά. Τούτος εδώ αφού έδειξε μια μικρή απορία αρκέστηκε να μας πει πως δεν τον λένε Σπυρίδωνα.
Απορημένη η τάξη ρώταγε τον Πίπη πως τον λένε και αυτός απαντούσε δεν σας το φανερώνω. Παρόλες τις προσπάθειες που κάναμε δεν καταφέραμε να μάθουμε το όνομά του. Η περιέργεια βέβαια έγινε μανία και η μανία επέβαλε να μάθουμε το όνομά του πάσει θυσία. Τη λύση για μια ακόμη φορά την έδωσε ο Λευτέρης ο οποίος έχοντας πρόσβαση στο γραφείο έμαθε το όνομα του και ερχόμενος στην τάξη με σαρδόνιο χαμόγελο μας ανακοίνωσε επίσημα πως τον Πίπη τον έλεγαν μαντέψτε πως;
Ηρακλή! Ναι Ηρακλή….
Το τι έγινε στην τάξη με την αναπάντεχη αποκάλυψη δε λέγεται. Το «μεγάλο μικρό ανθρωπάκι» που ήταν ο καθηγητής των μαθηματικών και εκτός από Πίπης θα μπορούσε να λεγόταν Γιάννης, Γιώργος, Μήτσος, Αποστόλης και ένα σωρό άλλα συνηθισμένα καθημερινά ονόματα, κουβάλαγε ένα μυθικό όνομα. Η ενασχόληση αυτή με τον Πίπη βόηθησε να περάσει ευχάριστα το πρώτο εξάμηνο. Στο δεύτερο εξάμηνο δεν θυμάμαι αν είχαμε αυτόν ή αποκτήσαμε τον Κορώνη, είμαι βέβαιος ότι ο Γιώργος θα το θυμάται. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους ξέχασαν και να γνωστοποιήσω σε όσους δεν γνωρίζουν, ότι η γεροντική άνοια (Νόσος Alzheimer), ένα από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζει είναι η απώλεια της πρόσφατης μνήμης και η διατήρηση της παλιάς, οι σελίδες αυτές λοιπόν δεν είναι ενδεικτικές αν έχουμε προσβληθεί. Στην τάξη αυτή χωριστήκαμε σε Θετικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης (σε πρακτικούς και κλασσικούς) και ο διαχωρισμός αυτός μου έρχονταν στο νου όταν πολύ αργότερα οι Παθολόγοι με τους Χειρουργούς είχαν μια διαμάχη αντίστοιχη με κείνη που υπέβοσκε τότε, μεταξύ Πρακτικών και Κλασσικών. Οι Παθολόγοι κατά τη γνώμη των Χειρουργών είναι αυτοί που ξέρουν τα πάντα και δεν κάνουν τίποτα και οι Χειρουργοί κατά τη γνώμη των Παθολόγων δεν ξέρουν τίποτε και κάνουν τα πάντα (δεν είναι πάντα έτσι βέβαια τα πράγματα και μη χάνετε την εμπιστοσύνης σας στους Χειρουργούς).
Απόστολε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα διαφωνήσω μαζί σου και μάλιστα στα χωράφια σου. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά για μένα το να θυμάμαι τόσο καλά τα παλιά είναι μαλλον ένδειξη ότι έχω την Νόσο Alzheimer.
Δεν με στεναχωρεί. Σε λίγο θα βλέπω ξανά και ξανά τις ίδιες ταινίες και θα τις απολαμβάνω σαν να τις βλέπω πρώτη φορά. Η ταινιοθήκη μου θα περιλαμβάνει μία ή δύο ταινίες αλλά θα είναι η πλέον επαρκής στον κόσμο.
Φίλε Γιώργο εγγυώμαι γιά την νοητική σου ακεραιότητα, το πρόβλημα είναι που δεν θυμάμαι τι φαί έφαγα χτες. Επειδή όμως θυμόμαστε αρκετά καλά τα παλιά βόηθα λίγο από πότε είχαμε τον Κορώνη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόστολε
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κορώνης πρέπει να ήλθε στη μέση της Τετάρτης μετά τον Πίπη και έμεινε περίπου μέχρι την Άνοιξη της έκτης οπότε αρρώστησε και τον αντικατέστησε νομίζω αρχικά ο Λυμπερόπουλος (όχι ο Θρησκευτικός) και μετά δεν ξέρω.
Υ.Γ.1 Ελπίζω να τα λέω λάθος γιατί τότε θα σημαίνει ότι κακώς ανησυχώ για το Alzheimer.
Υ.Γ. Εγώ πρέπει να έφαγα μακαρόνια ή γεμιστά ή φασολάκια ή αρνάκι με πατάτες ή κάτι άλλο.
Υπήρξες σαφής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητοι Γιωργο και Αποστολη Αlzheimer ανακοινωνω επισημως βασει των επιστημονικων ενδειξεων του Αποστολη εχω και εγω γιατι νομιζω οτι θυμαμαι κατα κατι καλλιτερα απο εσας. Εγω που ηρθα στην τεταρτη γυμνασιου δεν ειχα ποτε τον Ευαγγελινο, μας πηρε στην αρχη ο Λυμπεροπουλος που ηταν κατα την γνωμη μου πολυ καλος Μαθηματικος και ηταν εκεινος που στον Γιωργο δεν του εδωσε τον βαθμο που του επρεπε. Στην αρχη λοιπον πας πηρε ο Λυμπεροπουλοσ και εν συνεχεια ο Κορωνης που πραγματι αργησε λιγο να ερθει μας ειπαν οτι ηταν αρρωστος αλλα η πραγματικη αληθεια ηταν οτι ειχε παρει αδεια για να κυνηγησει ορτυκια, για τον ιδιο ακριβως λογο ο Κορωνης δεν εκανε ποτε μαθημα Σαββατο το ηθελε ελευθερο για κυνηγι. Που το ξερω? απλως ειχα και εχω και εγω την ιδια τρελλα και συχνα στα διαλλειματα μαζι του συζητουσαμε για τα περασματα των πουλιων ως επι το πλειστων της Μπεκατσας που αυτοσ την κυνηγουσε στην Πρεβεζα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν θα εχω καιρο Αποστολη θα σου στειλω ενα email για τα προτερηματα των καθηγητων μας να τα βαλεις στο block γιατι ως τωρα εγω τοποθετιθηκα μονο ως προς τα ελλατωματα τους αλλα ειχαν και προτερηματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεόδωρε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ. Από ότι βλέπω εσύ τα θυμάσαι καλυτερα από εμένα. Άρα δεν έχω Αlzheimer.
Αν δε, αρχίσω να θυμάμαι και τι έφαγα χθες, τότε ποιός με πιάνει!!!!
Μάγκες εγώ δεν έχω όρεξη να θυμάμαι και πολλά σήμερα γιατί περιμένω,την πέμπτη,να απολαύσω το φιλαράκι μου τον Νεύτον για ένα τετραήμερο στην Θάσσο.Τι καλά να σας ειχα όλους μαζί μου!!Φιλιά σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου αλλάζεις το όνομα!!
Κουνεύτων είναι. Άσε ήσυχο τον Άγγλο συνάδελφο!!
Εσυ Κωστα δεν εχεις ορεξη να θυμηθεις γιατι θα τα πεις απο κοντα με τον Κουνευτων. Αντε καλλα να περασετε και ευχωμαι τον Αυγουστο να σας δω. Εγω κατεβαινω Αθηνα στις 4 Αυγουστου και καθομαι μεχρι το τελος του μηνα. Φιλια πολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙ Αlzheimer Ο ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΟΝ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟ ! Ο ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΤΑΝ ΟΤΙ ΓΕΛΑΓΕ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!!!!!!!!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ¨ΒΡΕ ΣΥ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ¨? ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ,ΚΙ ΕΦΟΒΗΘΗΚΑ, ΛΕΩ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ..........?????????? ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ"ΒΡΕ ΣΥ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ¨?" ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΗΚΩΝΕ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΗΤΑΝ Ο ΛΙΝΟΣ Ο ΜΠΕΝΑΚΗΣ!!!!!! ΚΑΛΑ ΝΑΝΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ)ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑΡΙΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!!!!!
Ο Μπενάκης είναι σύζυγος της Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη, (πρώην πρόεδρος της Βουλής). Οντως ξεχώριζε η παρουσία του στο σχολείο μας. Εκατσε μόνο ένα χρόνο το σχολ. έτος 1966-67 δυστυχώς. Αυτόν ξεχώριζα και την φιλόλογο Τσικριτζή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγέλης Σπινθάκης
Αγαπητοί φίλοι,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμβάλλοντας στην Αλζχαϊμερική έρευνα του blog, ο Κορώνης σίγουρα ήρθε στο Έκτο όταν εμείς ήμασταν Δευτέρα Γυμνασίου. Συνεπώς για εσάς του ν+2, πρέπει να ήταν η Τετάρτη Γυμνασίου. Στην Πρώτη είχαμε τον Χρυσοχέρη, ενώ στις επόμενες τάξεις εκτός του Κορώνη, είχαμε κι εμείς τον Πίπη (νομίζω μας έκανε και Φυσική ένα διάστημα) όπου την ώρα του μαθήματός του μερικοί στα τελευταία θρανία μάθαμε πολύ καλή πόκα και Παπαθεοδώρου (αν θυμάμαι καλά το όνομά του) ο οποίος ήταν και ο μόνος αξιόλογος.
Ο Λίνος Μπενάκης, αν ήταν σε εσάς μόνο μια χρονιά, το 1966-67 όπως λέτε, τότε θα πρέπει να ξαναήρθε για δεύτερη φορά στο Έκτο γιατί τον είχαμε κι εμείς κάνοντας μαζί του Ευρωπαϊκή Ιστορία. Πρέπει να ήταν η περίοδος 1970-71, δηλαδή η δική μας Πέμπτη Γυμνασίου.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο δικό μας blog, τού κάναμε κι ένα μικρό αφιέρωμα:
http://ekto1972.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html
Θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα. Να'στε καλά και Καλό Καλοκαίρι σε όλους.
Σωτήρης Ροδόπουλος
ekto1972
Λοιπόν ο ΣΩΤΗΡΗΣ έχει δίκιο φίλε ΕΥΑΑΓΓΕΛΕΕΕ Ο ΛΙΝΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΗΡΘΕ ΤΟ 1969 -70 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΗΡΘΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ 6Η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΤΕ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΞ ΑΛΛΟΥΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟ-ΕΙΠΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΣΣΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑΑ